Saffransskorpor
Varför inte göra saffransskorpor istället för lussekatter? Då slipper man ju oroa sig över att de ska bli för torra.
Smält 100 gram smör i en kastrull. Rör sedan ner ½ gram saffran och 1,5 dl socker. Låt svalna lite.

Vispa under tiden ihop 2 ägg och rör sedan ned dessa i kastrullen. Vispa ordentligt.

Blanda i 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker och 1,5 dl sötmandel. Tillsätt sedan 5 dl vetemjöl och rör ihop till en blank deg. Det gör inget om den är lite kladdig.
Forma två längder, lägg på en plåt och platta ut ordentligt med fingrarna. Sätt in i ugnen på 180 grader i 15 minuter. Ta sedan ut plåten och skär längderna i sneda bitar. Försök vända dem med snittytan upp och sätt in i ugnen igen. Den här gången på 125 grader. Efter 15 minuter, stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen tills ugnen är helt kall eller över natten.

Vill man ha gulare skorpor kan man ta i mer saffran. (Men det är ju så himla dyrt!) De här smakar dock aldelles lagom mycket saffran tycker jag.
Smält 100 gram smör i en kastrull. Rör sedan ner ½ gram saffran och 1,5 dl socker. Låt svalna lite.

Vispa under tiden ihop 2 ägg och rör sedan ned dessa i kastrullen. Vispa ordentligt.

Blanda i 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker och 1,5 dl sötmandel. Tillsätt sedan 5 dl vetemjöl och rör ihop till en blank deg. Det gör inget om den är lite kladdig.
Forma två längder, lägg på en plåt och platta ut ordentligt med fingrarna. Sätt in i ugnen på 180 grader i 15 minuter. Ta sedan ut plåten och skär längderna i sneda bitar. Försök vända dem med snittytan upp och sätt in i ugnen igen. Den här gången på 125 grader. Efter 15 minuter, stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen tills ugnen är helt kall eller över natten.

Vill man ha gulare skorpor kan man ta i mer saffran. (Men det är ju så himla dyrt!) De här smakar dock aldelles lagom mycket saffran tycker jag.