Köttbullar i Ugn

Blanda färs hackad lök, salt peppar vitlök koriander och örtkryddor i en bunke.
Tillsätt 1-2 ägg och ströbröd till lämplig konsistens.
Sätt ugnen på 175 grader och börja rulla köttbullarna.
Lägg dem i en ungsfast form och grädda i ugnen i ca 20-25 min.
Fördelen med att göra dem i ugn är at man slipper så och steka i hundra år.

Servera med  Potatis lingon och brun/gräddsås

Vill man frysa in dem gör man det smidigt i fryspåsar med lagom många i varje påse.
Smidigt och tar inte lika mycket plas som i matlådor och dessutom slipper man styckfrysa dem!


Nässelsoppa

Här kommer äntligen receptet.

Egentligen ska nässlorna plockas på tidig vår, men funkar nu med ta toppskotten på plantor som inte blommat ännu!

Rensa och skölj nässlorna noggrant, 4 gånger kan behövas. 2 liter nässlor går åt
Koka i 10 min under lock i ca 1 1/4 liter vatten
Sila sedan bort spadet och spara det.
Hacka näslorna
Nu kan de frysas om man vill spara till senare tillfälle. Gärna med lite spad

Gör en redning på 3 matskedar mjöl och 2 matskedar margarin och häll på spadet och 1-2 buljontärningar.
Låt det hela småkoka i ett par minuter.
Späd med 5 dl grädde, kan uteslutas isf ha mer vatten.
Häll i de hackade nässlorna, 0.5 dl hackad gräslök.

Servera med hårdkokta ägg!



Mer Rårakor

Precis som Emma gjorde även jag Rårakor förra veckan.
Men jag gjorde en liten variant på dem.
Istället för at bara ha potatis i hade jag även lök morötter och broccoli i.
Mycket gott!
Severa med en Quornbit/kött och sallad!

Rårakor

Åh, idag gjorde jag något enkelt men väldigt gott.

Riv potatis och blanda i salt och peppar. Forma som små plättar ungefär, stek i smör på mellanvärme och se till att platta ut dem ordentligt. Låt dem ligga länge innan du vänder på dem så att de håller ihop ordentligt.

Jag strösslade parmesan över och åt med morfars vinbärsgelé och en sallad med melon i. Är man ännu hungrigare kan man ju ha någon quorn- eller köttbit till.



Pasta med sparris och räkor




Sånt här gott gjorde jag idag! Fräs sparrisen i mycket smör. Koka upp pasta. Pressa någon vitlöksklyfta över sparrisen. När pastan nästan är klar, lägg i räkorna tillsammans med sparrisen. Det gör man precis i slutet så de hinner värmas upp bara för annars blir de som gummi. Blanda ihop allt. Klart! Jag strösslade på massa parmesan och åt plommontomater till.

RSS 2.0