Ostpaj med kantareller och svart trumpetsvamp
Äntligen tillbaka med ett smarrigt recept! Den här pajen kom till eftersom det går så bra att hitta svamp när man är ute på exkursion hela dagarna. Praktisk naturvård är en finfin kurs alltså.

Så här gör man en paj som räcker till ca sex personer:
Knåda ihop 1,5 deciliter grahamsmjöl, 1,5 deciliter vetemjöl, 125 gram smör och en halv matsked vatten till en dag. Tryck ut degen i en pajform och låt den stelna i frysen i 5 minuter. Picka med en gaffel och förgrädda sedan pajskalet i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
Stek kantareller och svart trumpetsvamp (det går så klart bra med annan svamp också) i smör och salta lite lätt. Vispa ihop 3 ägg med ½ tesked salt och ett kryddmått vitpeppar. Rör sedan i 2 deciliter mjölk och ca 150 gram riven ost. Det ska vara en ost med mycket smak, gärna västerbottenost. Jag använde mig av en vällagrad prästost.
Häll i pajfyllningen och svampen i det förgräddade pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ungefär 25 minuter. När fyllningen har stelnat och är gyllenbrun är det bara att ta ut och äta!
Puss från Emma :)

Så här gör man en paj som räcker till ca sex personer:
Knåda ihop 1,5 deciliter grahamsmjöl, 1,5 deciliter vetemjöl, 125 gram smör och en halv matsked vatten till en dag. Tryck ut degen i en pajform och låt den stelna i frysen i 5 minuter. Picka med en gaffel och förgrädda sedan pajskalet i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
Stek kantareller och svart trumpetsvamp (det går så klart bra med annan svamp också) i smör och salta lite lätt. Vispa ihop 3 ägg med ½ tesked salt och ett kryddmått vitpeppar. Rör sedan i 2 deciliter mjölk och ca 150 gram riven ost. Det ska vara en ost med mycket smak, gärna västerbottenost. Jag använde mig av en vällagrad prästost.
Häll i pajfyllningen och svampen i det förgräddade pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ungefär 25 minuter. När fyllningen har stelnat och är gyllenbrun är det bara att ta ut och äta!
Puss från Emma :)