Nässelsoppa

Här kommer äntligen receptet.

Egentligen ska nässlorna plockas på tidig vår, men funkar nu med ta toppskotten på plantor som inte blommat ännu!

Rensa och skölj nässlorna noggrant, 4 gånger kan behövas. 2 liter nässlor går åt
Koka i 10 min under lock i ca 1 1/4 liter vatten
Sila sedan bort spadet och spara det.
Hacka näslorna
Nu kan de frysas om man vill spara till senare tillfälle. Gärna med lite spad

Gör en redning på 3 matskedar mjöl och 2 matskedar margarin och häll på spadet och 1-2 buljontärningar.
Låt det hela småkoka i ett par minuter.
Späd med 5 dl grädde, kan uteslutas isf ha mer vatten.
Häll i de hackade nässlorna, 0.5 dl hackad gräslök.

Servera med hårdkokta ägg!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0