Majssoppa
Oj vad jag och Mia verkligen inte har haft mycket tid över till att laga mat på senaste tiden. Idag gjorde jag i alla fall en god majssoppa. Så här gör man:
Hacka en gul lök, någon vitlöksklyfta och en röd chilifrukt (med eller utan fröna, jag hade med frön och det blev ändå inte så starkt) och fräs allt i matolja i en stor gryta.
Häll på en burk med majs (vätskan också), fem deciliter vatten och två deciliter matlagningsgrädde (eller vanlig grädde). Tillsätt en tesked socker och krydda med salt och peppar. Låt småkoka i ungefär fem minuter och smaka sedan av. Om man vill kan man mixa soppan eller så äter man direkt som den är.

Hacka en gul lök, någon vitlöksklyfta och en röd chilifrukt (med eller utan fröna, jag hade med frön och det blev ändå inte så starkt) och fräs allt i matolja i en stor gryta.
Häll på en burk med majs (vätskan också), fem deciliter vatten och två deciliter matlagningsgrädde (eller vanlig grädde). Tillsätt en tesked socker och krydda med salt och peppar. Låt småkoka i ungefär fem minuter och smaka sedan av. Om man vill kan man mixa soppan eller så äter man direkt som den är.

Kommentarer
Trackback