Vegetarisk bacon-, svamp- och spenatsås

Så här i tentatider måste man ju äta lite också.

Jag köpte Quorn Á La Bacon senast jag var på Maxi så den tänkte jag att jag skulle prova idag. Jag började med att dela skivorna i mindre bitar och steka i en stekpanna tillsammans med en hackad vitlöksklyfta. Efter ca. fyra minuter la jag i fryst hackad spenat och lät den tina lite. Sedan hällde jag på matlagningsgrädde och mjölk (jag hade inte så mycket grädde) så att det täckte allt. Sist så tillsatte jag en burk med champinioner eftersom jag kom på att jag hade det i skafferiet.

Jag kryddade med salt, peppar och cayennepeppar. Medan jag kokade spagettin så fick såsen puttra på svag värme.
När pastan var färdig blandade jag ner såsen i den och sedan åt jag. Fast först strösslade jag över riven parmesan. Riktigt gott! Det fungerar ju även med riktig bacon om man vill vara sån men fuskbaconet har ju samma rökta smak så kör gärna på den ;).


Så här såg det ut (ungefär, lite konstig bild):


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0