Deg

Idag ska ni få tips om deg.
Med deg kan man göra mycket!
så som Pizza paj och piroger!
Just idag blev det piroger!
Det som är bra med det som man har deg till är att man kan fylla degen med vad man vill och tycker om!

En annan sak som är bra med deg bra är att man inte behöver följa något recept, eller jag gör det aldrig :P
Allt du behöver är en ugn som är 225 grader varm

Mjöl (vete, graham, råg, durumvete... )
Västska (Vatten, mjölk, filmjölk, yoghurt, havre/soja-dryck... )
Fett (Olja, Smör)
Eventuelt kryddor och ägg till pensling

Det som är inom parentes är det man kan välja mellan. Fettet kan man utesluta, men gör degen lite spröd
Häll upp mjölet och häll på vätska och fett, balanda allt till en deg!
Gör man paj ska degen förgräddas ca 10-15 min innan man lägger i fyllningen.
Degen som är beskriven passar sig inte jättebra till bröd, den vill gärna ha något att jäsa på, annars funkar själva grundidén bra även på bröd :D 

Vad man har i degen är upp till en själv, bara fantasin sätter stopp.
Ibland måste man misslyckas lite med maten för att hitta sina pärlor!!



Pirogbulle med vegetarisk köttfärssås och spenatsallad med gurka och fetaost


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0