Pasta med kräft- och räksås

Måndagar är Middagsdag för mig och mina gamla Linköpingsvänner.
Denna gång var vi hos mig.
Rätten jag lagade är väldigt enkel och perfekt om man ska laga till många!
Det blev hela 7 portioner.

 


 

 

Hacka lök och fräs den med smör och en stor vitlöksklyfta, i kastrull.
Tillsätt en burk ekologisk Creme fraiche och ca 1,5 dl ekologisk matlagningsgrädde
Häll i spadet från 1 bruk kräftstjärtar, 330g nettovikt.
Krydda av med salt, vitpeppar.

Tillsätt lagom mängd sockerärtor.
Är såsen nu för tunn kan man göra en enkel redning på maizenamjöl eler liknande, till önskad tjocklek.
Sist tillsätter du kräftstjärtarna och en hel burk, 330g,  med räkor utan spadet!!
Låt koka i ca 2 min eller tills allt blivit varmt.

Servera med pasta (jag använde ett helt paket tvåfärgad bandspagetti, 500g) och babyspenatsallad!

Smaklig måltid! / Mia


Kommentarer
Postat av: Mia

Kom på att jag glömde skriva att jag hade i lite Fjällbrynts Laxost i. Den ger smak av rökt lax, antingen har man det eller så har man i "riktig" röktlax!

2010-04-22 @ 18:57:23
URL: http://fantastiskmat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0